Случаят е факт. Има бомба, терористичен акт. Разследващите органи ще кажат

...
Случаят е факт. Има бомба, терористичен акт. Разследващите органи ще кажат
Коментари Харесай

Коджейков за атентата! Какво предотврати фатален край?

" Случаят е реалност. Има бомба, терористичен акт. Разследващите органи ще кажат какво е станало. Докато не излязат експертизата и нужните проучвания на процесите, не може да се каже дали е инсценировка, или е терористичен акт ". 

Това сподели пред БНР Тодор Коджейков, някогашен началник на НСО. И уточни като добра процедура промяна на маршрутите на напредване на охраняваните хора. 
-->
" Може би ненавременното задействане на устройството, може би променлива скорост на колата са предотвратили съдбовен край. Това са условия, на които би трябвало да се направи експертиза. Щом всички са напуснали мястото живи и здрави, за мен работата е свършена съвършено. Ежедневно сме подложени на сходни обстановки. Ние сме длъжни да създадем всичко належащо, с цел да понижим до най-малко опасността за живота на лицата, които охраняваме ". 

Той посочи, че постоянно има обвинени, когато нещо се случи и изрази убеденост, че проверяващите и способените органи ще си свършат работата. 

" Всички способени органи са задействани, по тази причина допускам, че ще има позитивен резултат... Тази бомба не е направена единствено да сплаши. Защо е задействана ръчно? Дали е имало наблюдаване? Не мога да кажа, не съм бил очевидец. Практиката е такава - за да активираш бомба, би трябвало да имаш образен контакт ". 

Според него кръгът от хора, които могат да създадат нещо сходно, е доста необятен. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР